Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Як ефективно захиститися від комарів на природі?

zashhita-ot-komarov-v-pokhode

З настанням літньої спеки так і хочеться відправитися куди-небудь на природу - на берег річки або водосховища, половити там рибу, в ліс по гриби, та просто кудись за місто, де в тіні дерев із захватом насолоджуватися, вдихаючи чисте повітря без вихлопних газів і всяких інших міських неприємних запахів. Але усамітненого відпочинку на лоні природи, мабуть, не вийде. Компанію вам відразу ж захочуть скласти численні комарі, які скучили без людського суспільства і, як тільки ви зайдете в тінь, в гай поблизу водойми - тут же люто і голодно накинуться на вас, звівши нанівець усі принади спілкування з природою.

kak-effektivno-zashhititsya-ot-komarov-na-prirode
Як уберегтися від укусів комарів на рибалці? Який засіб від комарів на природі краще?

Засоби, за допомогою яких можна боротися з літаючими кровожерами поділяються на дві групи - контактні і безконтактні.
Перші наносяться на тіло, до них відносяться всілякі мазі, креми, спреї, своїм запахом відлякують комарів, а заодно і деяких інших шкідливих членистоногих.
Другі - це всілякі фумігатори, які розпилюють навколо людини запахи репелентів, нанесених на змінні пластинки, якими заправляється прилад, або розпилюють репілентні рідини з вбудованого балончика. Зазвичай фумігатори використовуються для роботи в закритих приміщеннях і їх відлякує елемент працює від домашньої мережі. Не так давно з'явилися мобільні фумігатори Thermacell, що нагрівають відлякує елемент горінням вбудованого в них картриджа. Також до безконтактних засобів боротьби з комахами відносяться спіральки, які під час свого повільного тління виділяють репеленти.

zashhita-ot-komarov-na-prirode
У обох груп засобів є свої плюси і мінуси. Перш за все, слід уточнити, що речовини, що відлякують комах включають в себе певний відсоток одного з двох хімікатів - діетілтолуамід, він же ДЕТА, або алетрин. Перший ефективно відлякує комах, використовується в мазях і спреях. Дія другого пригнічує деякі функції комах, і потім призводить їх до загибелі, він використовується в фумігаторах та спіралі. Слід зазначити, що ДЕТА досить токсичний, тому, потрапивши на шкіру або в очі і рот, може викликати алергічні реакції. Тому, речовини містять ДЕТА не рекомендуються до використання дітям і вагітним жінкам. Найбільш прості та ефективні засоби захисту від комарів на природі ви зможете придбати в нашому каталозі.

sredstva-ot-komarov-na-prirode

Розберемо тепер групи відлякувачів комах по черзі.
Спіралі. Працюють на відкритому повітрі, тому для людини нетоксичні, час тління однієї спіралі до чотирьох годин, на вітрі тліє швидше. Відлякують комах в радіусі декількох квадратних метрів. Але! Якщо присутній вітер, комарі налітають з підвітряного боку, нічого не боячись. Можуть підпалити знаходиться поблизу ліс або траву, якщо залишити їх без нагляду. Самі по собі можуть згаснути. Під дощем гаснуть завжди.
Мазі. Успішно працюють на протязі до п'яти годин. Але! Наносяться тільки на відкриті ділянки тіла, тіло під легкими сорочками, футболками або тонкими штанами залишається в повній комариній доступності. Проблематично змиваються з тіла.

Спреї. Найвдаліші з них якісно працюють трохи більше двох годин. Можна наносити на всі предмети одягу та волосся, не дозволяючи комарам сідати на слабо захищені тонкою тканиною спину і плечі, або неприкриту голову. Але! Слід пам'ятати про те, що деякі з спреїв залишають важкозмивні сліди на одязі. Після закінчення терміну їх дії, перед сном, їх бажано змити з тіла, щоб не викликати подразнення шкіри.
Не слід забувати про ще один момент - під час руху тіло будь-якої людини потіє, виділяючи привертає комах запах, а відлякують дію різних контактних репелентів під впливом поту, навпаки, зменшується.

sposoby-zashhity-ot-komarov

Засіб захисту від комарів Термаселл

Фумігатори. Поки що на ринку є тільки один дієвий мобільний фумігатор фірми Thermacell, призначений для роботи на відкритому повітрі. Він випускається двох моделей - портативний кишеньковий пристрій від комарів Thermacell Portable Mosquito Repeller MR-300 olive і похідний пристрій для захисту від комарів - Thermacell MR-BR Backpacker. Добре відганяє комарів на площі близько 21 квадратного метра. Тому цей пристрій під силу обслуговувати і захищати відразу невелику компанію людей.

Модель функціонує від пропанових балонів стандарту EN417, що застосовуються в кемпінгу більшістю туристів. Для дії пристрою після його закріплення на балоні потрібно вставити картридж Thermacell, запустити тумблер, почекати 5 секунд і затиснути кнопку включення. Володіючи малими розмірами і низькою масою, MR-BR Backpacker вимагає мінімального місця для свого транспортування.

Набори змінних запасних пластин - картриджі Thermacell E-4 Repellent Refills з відповідною кількістю запасних пластин відрізняються компактністю і тривалим часом ефективної роботи. Даний принцип роботи був запозичений у американських спецпідрозділів, щоб забезпечити комфорт людини в умовах рясної присутності комах. З тих пір Thermacell заслужив безліч позитивних відгуків від рибалок туристів.
Яким саме способом рятуватися від комах, звичайно, особиста справа кожного, але, з усіх перерахованих вище варіантів, мабуть, найбільш зручними будуть у використанні легкі мазі, спреї і мобільний фумігатор від комарів Thermacell. Відмінність полягає в часі стійкою захисту і вартості. Ключові позиції продукції компанії Термаселл можна купити в магазині товарів для риболовлі та активного відпочинку Риболов Експерт.

zashhita-ot-komarov-thermacell