Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

ТОП 10 порад для результативного лову фідером

fidernaya-rybalka-05

Сучасному рибалці доступний ряд напрямків відносно способів лову мирної риби, основними з яких є коропова, поплавочна, фідерна та матчева риболовля. Однак фідерний напрямок серед них має найбільш швидку динаміку зростання популярності. Перш ніж описати ключові моменти лову на фідер, розкриємо визначення самої фідерної ловлі. По суті, фідер - це рибальська донна снасть та спосіб лову риби, який прийшов до нас безпосередньо з Англії. Особливістю даного способу риболовлі є застосування в якості сигналізатора клювання гнучких вершинок-квівертипів, що мають різну ступінь жорсткості. Для фідерного лову застосовуються фідерні та пікерні вудилища, оснащені котушкою з плетеним шнуром або спеціальною фідерною монофільною волосінню. В основі оснащення застосовуються годівниці різної форми та маси у поєднанні зі спеціальними монтажами, повідцем та гачком. Фідерна риболовля відбувається переважно на відкритій ділянці водоймища, з використанням спеціалізованих прикормочних сумішей.

fidernaya-rybalka

Фідерна ловля поділяється на класичну і методну - в останній задіяні широкі плоскі годівниці з поперечними перегородками для утримання методної прикормки. Застосування класичної фідерної кормушки найбільш ефективно при ловлі плотви, підлящика, карася та лина, що ж стосується методної риболовлі - цей напрямок найбільше розкриє себе при лові коропа, трофейного карася і ляща. Успішна фідерна рибалка складається з комплексу вірно зіставлених факторів, їх правильний алгоритм поєднання має вирішальний вплив на підсумковий результат лову риби - нижче ми опишемо найбільш важливі поради щодо поліпшення вашої стратегії донного вудіння риби для досягнення оптимальних та стабільних показників рибалки.

Ми зібрали ключові поради для фідерної риболовлі - це 10 пунктів, які допоможуть по новому поглянути на вашу стратегію донного лову!

1. Правильний вибір фідерного вудилища під домінуючі умови риболовлі

Фидерне вудилище є відправною точкою у стратегії вашого успіху донної риболовлі. Однак багато рибалок вважають, що покупка довгого вудилища з широким діапазоном тесту дає передумови успішної риболовлі на будь-якому водоймищі. Але найчастіше це не так - параметри фідерного вудилища багато в чому визначають успіх виконання всіх наступних дій вашої стратегії, і при цьому завжди важливо пам'ятати про параметри конкретного місця на водоймищі. Чи буде у вас фідерна рибалка на річці або водосховищі, з якими глибинами і рельєфом ви маєте справу, який ваш головний вид риби - це фундамент, який визначає кінцеві параметри фідерного або пікерно вудилища. Для більшості ситуацій вибирається фідер довжиною 3,6-3,9 м з тестом до 70-100 грамів.

2. Техніка лову коропових риб фідерною снастю

Успіх кожної риболовної стратегії полягає у правильному обладнанні місця і раціональному розташуванню вудилища. Фідер краще встановлювати під невеликим кутом до берега. Кут між основною жилкою і вершинкою не повинен бути надмірно гострим або занадто тупим, так як це впливає на сприйняття клювань і чіткість підсічок. Важливо пам'ятати, що чим менше волосіні або шнура знаходиться у воді, тим вище чутливість та більш ефективне підсікання.

fidernaya-rybalka-04

3.Вибір прикормки для фідера у рибальському магазині

Перед виїздом на риболовлю важливо вивчити характер водоймища, домінуючи види риби, врахувати її переваги та температуру води - і підібрати відповідну прикормку. На сучасному ринку можливо знайти великий каталог готових прикормочних сумішей з різними ароматами, але це не говорить про те, що будь-яка з них принесе вам масу клювань або омріяний трофей. Не варто відштовхуватися від ціни прикормки - має значення саме специфіка її складу, запах та колір. Для методної ловлі існують спеціальні серії сумішей в готовому вологому вигляді, які суттєво полегшують життя рибалці - наприклад це підгодовування Traper Method Feeder. Сухі фідерні суміші необхідно навчитися правильно зволожувати та працювати з їхньою клейкістю. Для цього важливо тримати під рукою базові рідкі добавки - ліквіди і бустери допомагають швидше залучити рибу в зону лову та підвищуюють ефективність прикормочного складу, роблять дію прикормки максимально продуктивною.

4. Рельєф дна водойми

Будь-який успіх у фідерній риболовлі залежить від розуміння рельєфу дна, якому варто приділяти велику увагу. Маркеріння дозволяє знайти в межах дистанції лову донні аномалії, на яких зазвичай годується риба. Після маркеріння важливо правильно закліпсуватися, щоб вміст фідерних годівниць потрапляв точно у потрібну область, тим самим фіксуючи рибу на певній кормовій ділянці.

5. Правильний інтервал закидів

У кожній стратегії фідерної ловлі дуже багато що вирішує темп, особливо в перший час. У класичній фідерній риболовлі важливо зробити стартовий закорм, що складається з 5-7 об'ємних фідерних годівниць спеціальної суміші. Це дозволить швидко зібрати на кормовій ділянці рибу, а завдяки періодичному поповненню прикормки утримувати її на одному місці. Залежно від клювань темп можна змінювати, але важливо дотримуватися його хоча б у першу годину риболовлі.

fidernaya-rybalka-03

6. Присутність живих компонентів в складі прикормки

Крім особливій структурі, запаху та смаку фідерної суміші, коропову рибу інтенсивно залучають різні рухи на дні, особливо якщо це кормова складова вашої прикормочної суміші. У фідерній ловлі додавання живих компонентів відіграє дуже значиму роль. Опариш, порізаний черв'як або мотиль, додані в фідерну прикормочну суміш, значно підвищують шанси на залучення і клювання великої та обережної риби. Хоч це і робить суміш дорожче, користь від живих компонентів окупає себе з лихвою.

7. Правильна довжина фідерного повідця

Ще одним впливовим показником фідерної риболовлі є довжина повідка фідерної оснастки. Даний параметр визначається особливостями місця риболовлі та поточною поведінкою риби. На будь-якій водоймі важливо брати до уваги діючу прозорість води і обережність риби. В цілому довжина повідка може варіюватися від 8 сантиметрів до одного метра. Найпоширенішим показником довжини повідка є діапазон 17-30 см. Якщо клювання риби впевнені і чіткі - це вірна ознака того, що довжина вашого фідерного повідця підібрана вірно.

fidernaya-rybalka-02

8. Вибір місця лову риби

Перед вибором місця лову важливо вивчити особливості водоймаща, його перспективні точки, характер глибин, наявність коряжника і рослинності. Як правило важливіше зробити акцент на огляд та аналіз місця, ніж на прагнення якомога швидше зайняти зовні візуально привабливу позицію. На часто відвідуваних водоймах важливо застосовувати рідкісні запахи прикормки і насадки і домогтися максимально тонкої снасті - це дозволить якісно відокремитися від більшості інших кормових точок інших рибалок.

9. Будьте відкриті для експериментів в риболовлі

Як би ми не готувалися до риболовлі, що б ми не брали з собою з наживок, оснасток та прикормок, бувають випадки, що вимагають від рибалки вправності та експериментів. Часом поліпшення ситуації з клюванням риби настає після зміни декількох насадок, додавання певного компоненту у прикормочну суміш. Якщо дані методи не дають потрібного результату, наступним кроком стає зміна довжини повідця, пошук нових донних аномалій або зміна дистанції закидання кормушки. І не варто забувати, що переваги у риби можуть змінюватися навіть протягом одного дня. Зараз їй подобається опариш, а через деякий час більш впевнені клювання приносить черв'як або мастирка, тому важливо мати з собою комплекс з рослинних і тваринних насадок, і головне - аналізувати реакцію риби.

fidernaya-rybalka-06

10. Пріоритет лову тонкими шнурами та жилками

Прагніть виключити придбання шнурів та жилок з запасом розривного навантаження - правильно зібрана фідерная снасть дає можливість оперативно протистояти навіть досить сильному трофею, а ось зайва грубість оснастки часто насторожить рибу, особливо велику. Естетичне оснащення та снасть у цілому сприятимуть максимально якісній реєстрації навіть слабких клювань риби та нададуть рибалці максимально яскравих емоцій від володіння снастю та під час виведення риби. Завдяки використанню якісних шнурів та жилок для фідера в більш тонких діаметрах мінімізується настороженність риби, що призводить до збільшення частоти клювань, і відповідно до більш високого результату у вашому активі спійманих трофеїв.

Фідерна рибалка - це надзвичайно захоплюючий вид лову коропових риб на відкритій воді, який проте ж вимагає ретельної підготовки для своєї ефективної реалізації. Він має високий потенціал на більшості водоймищ, але щоб у повній мірі реалізувати переваги снасті - слід спиратися на ключові постулати, описані вище. У процесі ведення фідерної риболовлі важливо інтегрувати максимально витончене оснащення, побудувати ефективний тандем з підгодовування та наживки, а також отримати максимум інформації про водойму і його мешканців. При регулярних експериментах і дотриманні правил з мінімізацією помилок, фідерна рибалка принесе не тільки азартний відпочинок, а й нові трофеї, адреналін та яскраві емоції!

Наші фахівці завжди допоможуть вам вибрати раціональну стратегію лову - ви можете зателефонувати нам за номером 098 8-2222-83 або 095 3-2222-83 і отримати сприяння нашого досвіду для вашого успіху! Ми обіцяємо надати вам інформативні індивідуальні поради стосовно умов риболовлі на фідер на описаному вами водоймищі.

fidernaya-rybalka-01