Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

ТОП-12 воблерів для щуки по теплій воді

З початком активного прогрівання води воблера стають одними з основних принад для полювання за плямистими хижачка на мілководних ділянках водойм. Саме неглибокі затоки і затони з прибережною рослинністю з настанням травня виступають основним полігоном для розгортання щучих атак на молодь коропових риб. Зважаючи на більшу прогреваемості прибережна зона продукує основну живильну масу для білої риби - яка, в свою чергу, і приваблює сюди хижаків. Типові умови весняної риболовлі представляють собою фонову глибину близько двох метрів з наявністю очерету, латаття і хаотично розташованої донної рослинності. Ефективна ловля в таких умовах вимагає від приманки достатньої прохідності і різноманітної гри, здатної спонукати хижака покинути своє укриття з метою її атаки. Побудова тактики лову тут можливо найрізноманітніше, але в переважній більшості випадків основний упор при полюванні за щукою в весняно-літній період буде зводиться саме до застосування мінно, шедов і кренк - в даній статті ми розглянемо 12 уловистих воблерів на щуку, які, на наш погляд, мають пріоритет в описаних умовах з піднімається рослинністю. Підкреслю те, що всі принади мають індивідуальні особливості та їх порядок в рейтингу не пов'язаний з рівнем оцінки здібностей воблера - йдеться про загальну ефективність, конкретику же в більшій мірі буде вносити водойму зі своїми нюансами, досвід і переваги самого рибалки.

DUO Tide Minnow 120 Surf

duo-tide-minnow-120-surf

Не зовсім типовий для весни розмір воблера буде особливо доречний на тих водоймах, де у хижака присутній велика кормова база. Відмінні польотні характеристики дозволяють даному воблеру досягати віддалених точок лову, що незамінне при пошуку щуки на незнайомому рибалці водоймі. При твічінговой анімації воблер DUO Tide Minnow 120 Surf робить динамічні рухи корпусом, віртуозно розвертаючись з погойдуванням боками. Завдяки своєрідній формі тіла воблера і його різноманітної роллінговой грі хижачка найлегше визначити приманку на великий водної площі, дозволяючи спінінгістові оперативніше знаходити стоянки щуки на чистій воді, в умовах відсутності прив'язки до місць засідки щуки. Варто відзначити і те, що дана модель відноситься до числа новинок японської компанії - це дає додатковий бонус у часто відвідуваних рибалками місцях, де риба щодня стикається з безліччю принад і і володіє більшою обережністю.

Kosadaka Mirage XS 70F

vobler-kosadaka-mirage-xs-70f 

Відомий в широких колах рибалок воблер покаже помітну привабливість для зубастої хижачки в закритих водоймах, де головні кормові об'єкти щуки часто мають більш високе тіло. Даний лайтовий ШЕД наділений магнітною системою закидання і має гідні польотними характеристиками, завдяки чому спінінгіст охоплює велику площу лову, перебуваючи в одній точці. Класичні перевірені забарвлення воблерів на щуку, можливість найрізноманітніших принципів подачі і вельми лояльна ціна роблять воблер Косадака Міраж XS 70 вельми солідною приманкою в весняно-літньої коробці мисливця за щукою.

Megabass Flap Slap 77F

vobler-megabass-flap-slap-77f 

Знаменитий Флеп Сліпий від компанії Юкі Іто має багато спільного з вище згаданим Міраж. Це близька форма тіла, рівень заглиблення, грамотна лінійка забарвлень і характер плавучості. Однак приманка Мегабасс володіє особливою начинкою - спеціальні балансувальні камери продукують незрівнянну роллінговую гру, яка в багатьох випадках може бути вирішальний чинник до атаки приманки хижою рибою. Похитування тіла воблера на тлі його повільного спливання ефективні в стоячій воді і на слабкій течії - саме таким умовам і віддає перевагу хижачка в весняно-літній період. Клас воблера безумовно позначився на його якості - стійка фарбування і надійна фурнітура Megabass Flap Slap 77F не підведуть рибалки навіть після великої кількості виїздів на риболовлю.

Jackall Squad Minnow 80SP

vobler-jackall-squad-minnow-80sp

Популярний воблер-мінно з масою достоїнств і однією характерною особливістю, яку можна віднести до недоліків - упористее при проводці. Дійсно, щоб зробити необхідний "поштовх" при твичинге ськвад необхідно досить жорстке, як для 10-грамового воблера, вудилище спінінга. Однак висока уловістость в умовах мілководь роблять дану модель неодмінним учасником даного огляду. Суспендер, обладнаний шумовий камерою, не має системи далекого закидання - проте помітним чином на польотні якості відсутність останньої не впливає. Squad Minnow 80SP стійко тримає робочий горизонт проводки і показує власну гру при потяжках між ривками, до даної моделі застосуємо самий різний темп твичинга, в цьому відношенні воблер невибагливий до досвіду рибалки. Визначною особливістю мінно від Джакал є виражена роллінговая гру на паузах після скоєння швидкого ривка. Модель застосовується як на течії, так і на стоячих водоймах для лову щуки різних розмірів.

vobler-kosadaka-mascot-xs-80f 

Перевірений мінно від компанії Kosadaka втілює ту пластичність і мобільність, яка необхідна при пошуку хижої риби на неглибоких ділянках водойми. Володіючи легким вагою і малим опором у процесі анімації, даний мінноу показує чудову дальність закидання. На його грі не позначається наявність навіть досить масивного повідця, а традиційно грамотне меню колірних варіантів і бюджетна ціна вигідно доповнюють плюси даної модифікації. Гра Маскот 80 найбільш повно розкривається при створенні серії з коротких і довгих ривків з паузами тривалістю 3-4 секунди. Незважаючи на невеликі розміри тіла, на дану модель може зазіхнути як дрібна, так і трофейна щука, а завдяки плаваючим властивостями мінноу дозволяє пластично обходити плями рослинності на шляху його проводки.

ZipBaits Rigge 90F

vobler-zipbaits-rigge-90f 

Одна з найбільш стабільних приманок для лову щуки в період теплої води заслуговує безумовного згадки в нашому огляді. За класичною, прогонистой формою тіла ховається високотехнологічна конструкція, яка генерує неповторну, властиву тільки даному сімейству, манеру гри. Магнітна система Mag Drive на основі циліндричного вольфрамового вантажу сприяє відмінною дальності закидання приманки навіть у вітряну погоду. Ретельне балансування ZipBaits Rigge 90F дозволяє підтримувати стабільність в поведінці воблера при виконанні його анімації на великій відстані від рибалки. Максимальний ефект залучення хижака також обумовлений дизайном, що повторює профіль перевернутого трикутника, що значно збільшує помітність приманки для щуки під різними кутами огляду. Величезний перелік уловистих забарвлень, ефективність на різних твічінгових прийомах гри і високоякісна фурнітура тут також відіграють на стороні рибалки.

Strike Pro Montero 90SP

vobler-strike-pro-montero-90sp 

Монтеро 90 відноситься до недавніх новинок тайванської компанії, призначеним для пошуку хижої риби на неглибоких ділянках водойм. Концепція її форми і гри багато в чому відповідає провідним сучасним напрацювань від світових рибальських виробників, втілюючи ідеї міні-джеркбейти. Три трійника в оснащенні воблера практично нівелюють можливість сходу риби після підсічки. Дана модель від Страйк Про ефективна виключно на ривкових проводках, що нишпорять руху мінноу з непередбачуваними креном в сторони здатні приносити стабільні клювання щуки-травянки. Завдяки статусу нейтральної плавучості можна варіювати паузи при виконанні анімації приманки, адаптуючись до особливостей в настрої хижака, а також чітко встановлюючи необхідний горизонт руху мінно. Високі показники польотних характеристик Монтеро 90 і наявність комплексу натуральних і провокують забарвлень ставлять дану модель в число кращих бюджетних воблерів для твичинга щуки.

Kosadaka Ultima XS 90F

vobler-kosadaka-ultima-xs-90f 

На відміну від двох вище згаданих приманок від даної фірми, Ультіма 90 в даний час не володіє такою високою популярність. Ця несправедливість аж ніяк не відображає справжній потенціал приманки - лайтовий мінноу фірми Косадака наділений унікальними можливостями, які дуже доречні при полюванні за плямистої хижачкою в умовах зарослих мілководь. Модель ідеально підходить для здійснення точних закидів на середній дистанції завдяки рухливим вантажам в тілі приманки, а завдяки чуйною грі ультимо спінінгіст може отримати максимум руху приманки при дуже незначних зусиллях. Ми рекомендуємо застосовувати даний мінноу на локальних ділянках водойми, де умови лову в більшій мірі вимагають точкової анімації приманки. Як правило основний проводкою тут служать два коротких кистьових ривка з подальшою паузою в декілька секунд. Спливаючі властивості воблера допомагають подолати плями рясної підводної рослинності в процесі анімації мінно. Косадака Ультіма 90 - вельми легкий воблер з галантно грою, що вимагає застосування акуратного, тонкого повідця.

ZipBaits Orbit 80SP-SR

vobler-zipbaits-orbit-80sp-sr 

Японський мінноу лайт-класу здатний послужити ключовий приманкою в різні відрізки сезону - і в весняно-літній період зокрема. Завдяки своїй дальнобійності, варіативності анімації і малої упористее Орбіт 80 став невід'ємною частиною арсеналу принад спінінгіста, так чи інакше стикається з ловом щуки в прибережній зоні. Робочий горизонт занурення в межах метра здатний оперативно регулюватися рибалкою, в залежності від конкретної ситуації - це один з найменш упористее мінноу даного рейтингу. Широка палітра кольорів від японського бренду дозволяє підібрати ефективні варіанти для водойм різного типу в залежності від стану води і основний кормової бази хижака. Хаотичні розвороти на всі боки з непередбачуваністю руху воблера в рівній мірі здатні спокусити хижачку як в річках, так і в водоймах стоячого типу. Активна поведінка воблера в свою чергу вимагає обов'язкового застосування скручування в якості повідця для запобігання накладок.

Megabass Vision OneTen Jr. 98SP

vobler-megabass-vision-oneten-jr-98sp 

Дана модель поєднує в собі чудові показники дальності закидання, об'ємну роллінговую гру і яскравий акустичний ефект. Відмінні польотні якості мінноу засновані на конструктивних особливостях тіла воблера і фірмовому типу системи далекого закидання і стабілізації. Продуктивна комбінація камер, що включає довгасту трубку і два вольфрамових кулі, нормалізує польотні показники приманки, підтримуючи дальній і точний закид воблера навіть у вітряну погоду. Огрузка в момент кидка приманки переміщається в її хвостову частину, концентруючи домінуючу масу воблера в найбільш продуктивною точці. Vision OneTen Jr. 98SP пластичний щодо застосовуваних методів ривкових анімацій, одним з достоїнств воблера є варіативність його кожного руху. Головна умова успішної роботи з цією приманкою полягає в здійсненні короткого різкого ривка, завершального цикл твічінговой анімації мінно. При цьому на паузі Vision OneTen Jr. 98SP проявляє активні залишкові коливання, які поступово згасають у процесі здійснення паузи спінінгістом. Стійкий характер фарбування і ефективний каталог кольорів при наявності трьох компактних трійників роблять дану модель дуже вигідною в коробці рибалки з будь-яким досвідом лову щуки.

Strike Pro Inquisitor 110SP

vobler-strike-pro-inquisitor-110sp Раціональний вибір для лову на великих мілководних ділянках. За формою "Інквізитор" схожий з молоддю типових коропових риб, службовців основною їжею для щуки в річках і озерах. У моделі втілений високо ефективний механізм далекого закидання, що дозволяє здійснювати точні кидки навіть в несприятливих, вітряних погодних умовах. Strike Pro Inquisitor 110SP - виключно твічінговая версія воблера, здатна показувати різні грані закладеної виробником гри на м'яких і жорстких ривкових стилях анімації мінно. Версія має мінімальну шумовим ефектом, що в поєднанні з нейтральним статусом плавучості і віртуозною манерою поведінки приманки дає значні перспективи в застосуванні воблера при полюванні на пасивного і обережного хижака. Модифікація не вимоглива до маси повідця, а її вартість робить даний воблер доступною для будь-якого спінінгіста.


OSP Bent Minnow 106F

vobler-osp-bent-minnow-106f 

Дана модель буде доречна для найбільш мілководних і зарослих місць на водоймі. Оригінальна форма мінноу показує нетипову гру в тривимірній площині - поведінка воблера неможливо передбачити, через що він перспективний навіть для полювання на пасивного хижака. Під час паузи воблер імітує снулого малька, що лежить на поверхні. Анімація і атака на воблер OSP Bent Minnow 106F мають відмінне візуальне сприйняття, доставляючи процесу риболовлі видовищність і динаміку. До мінусів моделі можна віднести підвищений відсоток "порожніх" клювань огляду форми тіла воблера. OSP Bent Minnow 106F - одна з тих принад, які дозволяють ґрунтовно обловить закоряжені місця і викликати інтерес у зачаївся там хижака.

Розглянуті моделі воблерів відображають собою базові вимоги, необхідні для досягнення успіху при ловлі на українських водоймах в період теплої води. При необхідності розширення в підборі приманок для інших умов риболовлі або вибору аналогів ви завжди зможете отримати компетентну консультацію за даними телефонами:

098 8-2222-83
095 3-2222-83
Viber: 050 073-29-22