Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Як вибрати фідерне вудилище і не потрапити в халепу

До вибору фідера потрібно підходити серйозно. Справа тут навіть не в ціні самого вудилища, а в тому, що годівниці, гачки, шнури ви зміните не один раз, а вдало підібраний фідер прослужить вам не один рік, буде вашими очима і руками.

Довжина вудилища фідер

Фідерні вудилища можуть бути від 2,5 до 5 м завдовжки. Підбирати конкретну модель потрібно виходячи з дальності закидання, яка буде необхідна. Так вудилище довжиною 3.3 підходить для закидання з максимальною дальністю в 40 м. Фідери середньої довжини - 3,6-3,9 м здатні доставити годівницю на відстань до 80 м. Ну а для наддалеких закидів потрібна модель від 4 м і більше.

Просунуті фідерісти, як правило, мають в арсеналі кілька вудлищ різної довжини. В якості першого фідера оптимальним буде варіант довжиною в межах від 3,6 до 3,9 м. У лінійці фідерних вудилищ Shimano представлені моделі з додатковим коліном (пролонгованої). Воно вставляється, і довжина вудилища збільшується, такий виріб цілком прийнятно для новачка.

З якою тестової навантаженням краще купити фідерне вудилище

На вудилище і в описах до нього завжди вказується тестова навантаження і / або клас вудилища. Власне кажучи, обидва значення вказують на закид, якого вантажу дозволений даними фідером.

Наведемо відповідність класів і тесту, а також для чого підійде таке вудилище:

  • Light feeder - до 60 г, для лову у водоймах з невеликим плином і без нього;
  • Medium feeder - 80-100 г, підійде для риболовлі на течії і в стоячих водоймах;
  • Heavy Feeder - 100-120 г, для перебігу, в т.ч. сильного;
  • Extra Heavy Feeder - вище 120 г, для сильної течії і наддалеких закидів.

Вага всієї оснастки (годівниця + підгодовування) не повинен перевищувати тестову навантаження. Не рекомендується перевантажувати вудилище - це може привести до його поломки.

Новачкові, який збирається ловити на річках краще вибрати Heavy Feeder, якщо перевага віддається озерам, то підійде Light feeder.

team-salmo-energy-feeder-180

Лад вудилища для фідера

Від ладу вудилища залежать дальність і точність закидання, зручність виведення риби.

Класифікація вудилищ така:

  • fast - гнеться в верхня третина фідера;
  • moderate (medium) - вигин припадає на верхню половину хлиста;
  • slow - гнеться все вудилище.

У класифікаціях по строю і класу вудилищ ще є проміжні значення, але вони не є принциповими для новачка.

Порівнюючи дальність і точність закидання можна сказати, що повільне вудилище - дальноброское, але не точне; на швидкому страждає дальність, але значно підвищується точність закидання. Для того, щоб набратися досвіду краще купити вудлище швидкого ладу.

Вершинки для фідерного вудилища

Фідер укомплектовується декількома вершинками, які виконують функцію сигналізаторів клювання. Вони відрізняються жорсткістю і мають тестову навантаження. У занедбаності годівниці вершинка не беруть участь, вона згинаються і віддає навантаження на фідер.

У комплекті йдуть вершинки, схожі до фідера за всіма характеристиками. Але якщо раптом вони зламалися, а таке трапляється, доводиться підбирати їх самостійно. Вибір буде залежати від вантажу, який ви закидаєте фідером і водойм де ловите (з плином або без). Як показує практика, не до всіх вудилищам можна підібрати верхівки, доводитися купувати невідповідні, а потім доопрацьовувати їх. Тому, перед покупкою фідера не завадить поцікавитися, чи є в продажу запасні вершинки для даної моделі. Наприклад, фідерні вудилища Salmo йдуть в комплекті з двома-трьома вершинками. І на додаток можна докупити вершинки з вугле- або склопластику.

Де купити фідерні вудилища в Києві і інших містах України

Купуючи вудилища, звертайтеся в спеціалізовані магазини, де ви зможете отримати грамотну консультацію фахівця. Ціни фірмових фідерних вудилищ досить високі і виникає спокуса придбати, що-небудь більш дешеве. При обмеженому бюджеті подивіться на економ варіанти брендових або інших фідерів «з ім'ям», вони точно не зламаються при першій же риболовлі (при дотриманні правил використання).

Зверніть увагу на каталог фідерних вудилищ рибальського магазину «Рибалка-Експерт» у нас ви зможете підібрати будь-який фідер від професійного до простенького - для новачка.

Якщо ви також захоплені і спінінгом, читайте про воблерах ZipBaits .



Рибалка-Експерт рекомендує статті:

Cпіннінговие вудилища: сучасна класифікація

5 причин купити коропове вудилище Shimano

Рейтинг вудилищ Shimano