Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Як вибрати і купити махове вудилище

Махові вудлища відносяться до найпершим і найпростішим видам вудок, відомим людині. Хто в дитинстві ловив рибу примітивною вудкою з прямого стовбура ліщини, швидше за все і не припускав, що користується снастю з таким хитромудрим назвою. Воно походить від того, що закид снасті проводиться замахом через спини через голову, звідси і махове. Бажаючим порибалити, як в дитинстві і купити махове вудилище, попередньо слід злегка розібратися в тонкощах і нюансах вибору. Сучасні махові вудлища виготовляють з композиту, скло або вуглеволокна, легких і міцних матеріалів. Вони можуть бути різної довжини, телескопічними або штекернимі. Головна їхня особливість - те, що це махові вудлища без кілець для пропуску волосіні і котушки. Оснащення кріпиться до кінчика вудилища, тобто вглухую.

Вибір махового вудилища по довжиніУдилище маховое Traper Power

При виборі махового вудилища треба в першу чергу виходити з умов риболовлі і передбачуваного видобутку. Довжина вудилища може бути від 3 до 13 метрів, а вибирати потрібну треба так, щоб його довжина разом з волосінню не перевищувала необхідну дистанцію лову. Інакше доведеться постійно підтягувати снасть в потрібне місце і вибирати слабину волосіні. Можна піднімати вудку вище, але руки швидко втомляться, а волосінь буде сильно парусити на вітрі.

Якщо не можете заздалегідь визначитися з умовами лову або припускаєте, що вони можуть змінитися, візьміть з собою, хоча б двоє вудилищ для ближньої і дальньої дистанції.

Найбільш універсальними будуть 7 - 8-метрові вудлища, вони добре підійдуть новачкам і дозволять витягувати рибу вагою до 2,5 кг. Але краще мати пару, наприклад 6 і 8 метрів або 7 і 9 м для середньої дистанції. Короткі (до 4 м) використовуються для риболовлі з човна або лову карасів, плотви і др.мелочі біля берега при шаленому клюванні. Дуже довгі (більше 10 м) поширені рідше, використовуються на великих водоймах, де потрібно дальній кидок.

Інші параметри вудилища для махової ловлі

Дуже часто поплавочная рибалка - це активний вид лову з хорошим клюванням і вудилище доводиться постійно тримати в руках. Тому
вибираючи вудилище для махової ловлі, звертайте увагу на його вагу і балансування.


Удилище маховое Taifun Pole Чим легше вудилище, тим комфортніше їм рибалити і навпаки. Але тут варто мати на увазі, що легке вудилище ще й менш міцне і його легко зламати при необережному занедбаності або при виведенні крупної риби. Особливо це актуально для новачків, які ще не мають достатнього досвіду поводження зі снастю. У такому випадку варто віддати перевагу більш важкого і міцному виробу. За матеріалами, з яких складається вудилище, то найдорожчі - це склопластикові. Вони ж самі важкі, а по строю м'які. Для них бажана тонка, не особливо важка снасть і довжина в межах 5-6 м. Вуглепластикові вудилища найлегші і якісні, але жорсткі, досить крихкі і вимагають певної вправності, щоб не пошкодити дорогу річ.

Ще не наберетеся досвіду, віддайте перевагу композитним. Вони перехідні в усьому - і за ціною, і за всіма параметрами. Вони можуть бути довшими скловолоконних (до 8 м) і набагато зручніше. Втім, вибирати вам, але в будь-якому випадку варто потримати вудлище в руках, посувати і потрясти їм, щоб оцінити, як воно лягає в руку. Добре продумане вудилище компенсує частину ваги ідеально вивіреним балансом. За строю теж можна вибрати універсал, тобто то вудилище, у якого при погойдуванні активно коливається і швидко заспокоюється верхня третина.

Як бачите, вибір і оснащення махового вудилища, справа досить непроста і підійти до нього варто з усією серйозністю, тим більше що сучасна поплавочная рибалка пішла далеко вперед від початкової. Новітні снасті вимагають пристойних капіталовкладень і витратити їх варто з толком і максимальною ефективністю.

Бренди махових вудилищ

Вибрати і придбати махові вудлища в Києві, Дніпрі, Одесі та інших містах України можна в нашому каталозі, скориставшись допомогою наших консультантів або підбираючи самостійно по відомим вам параметрам. Якщо вважаєте за краще мати справу з перевіреними часом і фахівцями своєї справи брендами, то вам варто купити махову вудку виробництва компаній Salmo, Shimano, Elite Alliance і інших, не менш відомих. У їхньому асортименті багато прекрасних вудилищ, єдиним недоліком яких може бути тільки їх вартість. Але така ціна якісних виробів із сучасних матеріалів. Після покупки вудилища, переходите до вибору оснащення поплавоч них вудилищ , яка також є в нашому каталозі. Якщо ж ви шанувальник риболовлі на спінінг, то вам, безсумнівно, знадобиться така оснастка, як джиг головка , вибрати яку допоможуть наші консультанти або довідкові матеріали магазину.

Рибалка-Експерт рекомендує статті:

5 причин купити коропове вудилище Shimano
Cпіннінговиеуділіща: сучасна класифікація
Як вибрати фідерне вудилище і не потрапити в халепу