Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Як вибрати і купити воблери: поради для початківців

Купівля воблерів часом спантеличує початківця рибалки ще більше, ніж придбання вудилища, котушки та інших снастей. Труднощі створює величезний асортимент, від якого очі розбігаються, та й ще й кожен продавець радить на свій лад то одні, то зовсім інші принади. Ми постараємося спростити настільки складне завдання, роз'яснивши, на що звертати увагу при виборі воблерів, і порадити, на нашу думку, гідні вашої уваги приманки.

Що потрібно знати перш, ніж купити воблери

Спочатку необхідно визначити вагову категорію приманки, яку ви хочете придбати. Для цього дізнаємося тестову навантаження спінінга. Як правило, варіант, рекомендований новачкові, має тестову навантаження 5-25 м Воблери для такого спінінга потрібно підбирати від 7 до 15-20 г (від цього показника ми і будемо відштовхуватися в наших подальших міркуваннях). Справа в тому, що виробники, буває, занижують нижню і завищують верхню межі тестового навантаження або приводять їх граничні значення.

Подумайте про водоймі, на якому ви збираєтеся ловити: стояча там вода або протягом, його глибина, наскільки він зарослий (чи можна буде в ньому протягнути приманку в середніх шарах води, у самого дна або все ж варто звернути увагу на поверхневі приманки).

Задумайтесь: чи потрібні вам воблери для троллінгу. Власне кажучи, безліч принад представлених на сучасному ринку можуть використовуватися в троллинговой і кастингові ловлі.

Ціна воблерів: який продукт вибрати дешевше або дорожче

Важливий фактор вибору приманок - ціновий. Справа в тому, що приманки японських і багатьох американських брендів дорогі. Але вони ідеально збалансовані, бездоганно поводяться у воді. Воблери з бюджетної цінової категорії стоять, як показує практика, в 2-3 рази дешевше. Серед них величезна кількість хороших моделей, гідних навіть професійного використання. Іноді бюджетні моделі вимагають заміни гачків.

При цьому важливо розуміти, що приманки на зацепах втрачають навіть професіонали, що вже говорити про новачка. Тому вибір залишається тільки за вами.

Принади для новачків з каталогу воблерів магазину «Рибалка-Експерт»

Pontoon-21-Cheerful --- 26888jn_enlВоблер Pontoon 21 Cheerful 40SP-MR завоював любов величезної кількості рибалок. Модель відмінно працює на різних водоймах з плином і без нього. Приманка проявляє себе при різних проводках: починаючи з рівномірною протягання і закінчуючи активними ривковимі анімаціями. Ефективно на головня, язя, окуня і щуку.

OSP-Bent-Minnow-106F --- 17807_enlOSP Bent Minnow - воблер, який привабливий для хижака, навіть якщо він просто лежить на поверхні водойми, нагадуючи рибку, що вибилося з сил. Комбінуючи різні проводки, можна змусити приманку рухатися в різні боки, імітувати годується дрібниця, тікає від переслідування видобуток, вмираючу рибку. Власне кажучи, тягніть приманку, як вмієте, все інше вона зробить сама. Модель OSP Bent Minnow 86F найбільш універсальна щодо видового складу хижака, який цікавиться їй. Приманка є фаворитом для щуки і окуня, також вона приваблива для судака, жереха, крупного голавля.

Jackall-Squad-Minnow-80SP --- 3861ih_enlВоблер Jackall Squad Minnow 80SP є універсальною приманкою для будь-яких ситуацій. Суспендер обладнаний шумовий камерою. Добре тримає робочий горизонт проводки, своя гра яскраво виражена, так само дуже хороший на всіх різновидах твичинга, невибагливий до рівня снасті і рибалки. Може використовуватися на протязі і в стоячих водоймах. Є одним з найпопулярніших воблерів на щуку. Приманка також приваблива і для інших хижаків.

Zipbaits-Rigge-90SP- (810) --- 23032ss_enlВоблер ZipBaits Rigge 90SP - не вимагає для своєї анімації суворої манери проводки, працює на будь-яких ривках, дуже далекобійний і мало упористее. Як правило, відсоток порожніх клювань хижака при лові з цим воблером мінімальний. Крім щуки, його можна застосовувати як воблер на судака , окуня, жереха.

На нашому сайті можна не тільки купити снасті, але і почитати статті про них, про різновиди рибного лову, багато іншої цікавої і корисної інформації. Читайте про котушках Shimano для коропового лову, якщо збираєтеся купувати даний продукт.



Рибалка-Експерт рекомендує статті:

Плаваючі воблери від Косадака на щуку і окуня

Воблери OSP (ОСП): огляд кращих моделей

Огляд воблерів Kosadaka: кращі приманки 2016