Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Гайд: застосування і класифікація бойлов

Популярна в Європі ловля на волосяну оснастку стає все більш поширеною і в Україні. Застосування Бойл, розмір яких варіюється від 5 до 30мм, дозволяє ефективно регулювати тривалість рибальської сесії і передбачає селективний відбір бажаного улову. У цій статті ми розглянемо основні види Бойл і їх застосування.

Підгодовувальні і насадок Бойл

По застосуванню Бойл поділяються на підгодовувальні і насадок. Завдання перших залучити рибу здалеку. Підгодовувальні кулі можуть використовуватися самостійно, додаватися до складу сухих або зволожених підгодовувань. Зазвичай купити підгодовувальні Бойл можна в пакетах по 1 кг, рідко в пластикових контейнерах і інших упаковках.

Насадок Бойл питательнее прикормових, можуть мати більш стійкий аромат, яскравий колір та інше. Насадка повинна відрізнятися від прикормки і пробуджувати у риби бажання з'їсти саме її. Для того щоб насадка Бойл на оснащення не складає проблем виробники розробляють рецепти і способи виготовлення дозволяють без проблем проколювати приманку насадок голкою прямо на рибалці, існують продукти з отворами. Насадок кулі зазвичай розфасовані в контейнери, або щільні пакети на зіп-замку, що попереджає їх пересихання.

бойлы2

Плаваючі і тонуть Бойл, вироби з нейтральною плавучістю

Бойл розрізняються по плавучості, вони можуть бути: тонучими, плаваючими, володіти нейтральною плавучістю. Перший варіант підходить для використання в якості прикормки, може застосовуватися як насадка для лову на твердому, що не мулистому дні. Плаваючі кулі - виключно насадок варіант, його зазвичай використовують разом з потопаючим аналогом для виготовлення оснасток типу «сніговик». Вироби з нейтральною плавучістю є насадним варіантом, можуть використовуватися самостійно.

Заморожені і термічно оброблені Бойл

Виходячи із способів обробки, виділяють заморожені і термічно оброблені Бойл. Перший продукт не містить консервантів, за винятком солі, і після змішування інгредієнтів зберігається в морозилці. Основна перевага заморожених Бойл - то, що вони починають виділяти атрактанти та інші привертають речовини відразу після потрапляння в воду. До недоліків продукту відносять велику схильність атакам дрібної риби, раків, на них впливає перебіг. Крім того, заморожені кулі не зберігається довго, вбирають запахи.

Термооброблені Бойл в свою чергу поділяються на варені і оброблені паром під високим тиском. Вироби, виготовлені шляхом варіння, мають тривалий термін зберігання - до декількох років, у них щодо тверда оболонка, що з одного боку зменшує атаки дрібної риби і раків них, а з іншого перешкоджає виходу атрактантів на початку лову. Щоб бойл починав діяти, як можна швидше його замочують у діпе, надрізають.

Метод обробки парою під тиском часто використовується сучасними виробниками, з метою створити найбільш універсальні і привабливі Бойл. Справа в тому, що при варінні частина білків, амінокислот виявляється в воді, розпадаються, втрачають свої властивості, а значить і привабливість для риби, при паровій обробці, такі ефекти проявляються в меншому ступені або зовсім відсутні.

бойлы1

Інші характеристики і класифікації бойлов

Одним з найважливіших відмінностей бойлов є їх склад. Він визначає, наскільки привабливим буде виріб для потенційного улову. Основою можуть виступати: рибне борошно, манка пташиний корм, їх суміші та інші компоненти. Відповідно інгредієнтів і внесеним атрактантів, підсилювачів смаку змінюються колір, смак, аромат вироби.

Виділяють Бойл розчинні і нерозчинні. Деякі виробники також можуть градіровать свій продукт, як медленнорастворімий, швидкорозчинний і т.д. Також в якості прикорму популярні пилять Бойл.

Класифікувати Бойл можна за формою, найпоширеніша з яких - куля, але також можна купити Бойл у вигляді циліндра, гирьки.

У магазині «Рибалка-експерт» представлено широкий асортимент підгодовувань і насадок для всіх видів лову. У нас ви знайдете снасті, одяг, екіпіровку і все інше для успішної риболовлі. А наші статті фідерах Shimano і інших товарах, допоможуть вам визначитися з вибором.



Рибалка-Експерт рекомендує статті:

Справа клевое: прикормки і насадки для коропа влітку
Порівнюємо Бойл Dynamite Baits і Grandcarp
Прикормка-пеллетс Траперо на ляща