Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Ловля окуня в холодній воді на пасивні приманки

Після періоду спекотної погоди настає помітне похолодання, як повітря, так і води, внаслідок чого в поведінці окуня відбуваються зміни. Слід зазначити наступні фактори, що мають місце у водному середовищі і впливають на поведінку цієї стайной риби. Вода охолоджується, отже, кисню в ній стає більше. Зникає термоклин - тепер вода в різних шарах може бути більш-менш тепла, але критично великої різниці між самим верхнім і самим нижнім шарами води вже немає. Тому риба, як біла, так і полюють за нею хижа, більш рівномірно розподіляється по всій товщині водного шару, і веде себе більш активно.

silikonovye-primanki-na-okunya

Поведінка окуня перед похолоданням на річках і озерах

Потрібно додати, що риба відчуває швидкий прихід зими з ще більшим похолоданням, при якому у неї будуть великі енерговитрати, тому намагається, зрозуміло, не свідомо, а на рефлекторному рівні, вжити в їжу якомога більше калорій, забезпечивши себе на зиму жировим запасом. Біла риба з вегетаріанської дієти часто переходить на змішане харчування, і не гидує подзакусіть власною молоддю, багатою тваринним білком. Відповідно, і хижак максимально проявляє свою любов поласувати різноманітною білою рибою. Це пізніше, взимку, буде не до полювання, тоді просування в товщі води зажадає сильних енерговитрат, і хижа риба перейде на засадний спосіб полювання, намагаючись не витрачати енергію даремно.

І ось настає період дійсно холодної води, що триває від пізньої осені до ранньої весни, до ґрунтовного прогріву шарів води сонячними променями і відносно теплими стікають струмками талої води.

lovlya-okunya-v-kholodnoj-vode

Тепер окунь, ще не так давно активно годувати і ловівшійся на воблери і блешні протягом усього дня, од'їдяться на зиму, поводиться по-іншому. Звичайно, в період тимчасового потепління ефектні котли він влаштовує і тепер, але відбувається це набагато рідше. Зараз він любить стояти в товщі води на який-небудь брівці, русловому зваленні, чекаючи, що повз проїде що-небудь смачненьке, кого можна, особливо не переймаючись тривалої енерговитратній гонитвою, швидко схопити і з'їсти, сильно не віддаляючись від місця своєї засідки. Як наслідок, виникає питання, на що ж ловити смугастого розбійника в цей час, коли найбільш активно анімуйте приманки стають неактуальними. У цей період, коли вода холодна, а окунь втратив колишню активність, кращим варіантом для його спокушання на клювання буде їстівний пасивний силікон. Він має кілька варіантів різновидів, про яких і давайте поговоримо нижче.

lovlya-okunya-na-spinning-zimoj

Ефективні силіконові приманки для окуня в холодній воді. Ловля на пасивні приманки в другій половині осені і взимку

Власне, пасивні силіконові приманки поділяються на кілька категорій - складаючи, черви, раки, імітації личинок, в тому числі, бабки, Октопуси і інші фантазійні крокозяби. Чим, перш за все, пасивні приманки відрізняються від активних, це відсутністю при просуванні в товщі води коливань власного тіла, злегка ворушачи лише своїми кінцівками і відростками - хвостиком, клешнями, ніжками і вусиками. Саме тіло приманки при цьому залишається практично нерухомим. В силу цього, при лові на пасивний силікон практично завжди необхідна їстівність його тіла або хоча б ароматизация поверхні смачними аттрактантами, що додають приманки додаткову привабливість і схожість з живим об'єктом.

Чим кардинально відрізняється анімація в воді активного і пасивного силікону? Якщо у активного, навіть при звичайній рівномірній проводці, тіло здійснює в товщі води різноманітні самостійні рухи, за рахунок своєї рухливості, то пасивний силікон, тіло якого саме по собі статично, анімується підривами і ривочкамі кінчиком вудилища, в усьому їх різноманітті. Найчастіше подібна ривковая анімація виявляється, особливо для пасивно налаштованого хижака, куди привабливіше коливань активних твистеров і виброхвостов. Наприклад, якщо брати приклад з життя воблерів, найбільш продуктивні результати при твічінговой, ривковой, проводці показують якраз моделі, власної гри практично не мають.
Ще одна відмінність пасивного силікону перед активним - саме його в першу чергу використовують при ловлі на різноманітні повідкові оснащення, включаючи найчастіше затребуваний бічний відвід, призначений для лову на дрібні приманки на далеких відстанях.

passivnye-primanki-na-okunya

Перевірений силікон для обережного окуня - кращі моделі, які любить смугастий хижак на будь-якій водоймі!

На ринку зараз представлена маса, як активного, так і пасивного, силікону, головне - зробити правильний вибір. При здійсненні лову в товщі води, можливо це будуть місця з ще не відмерлої підводною рослинністю, часто заважає якісної анімації активних м'яких приманок, відмінним варіантом буде використання червоподібний складаючи, один з найстабільніших серед яких - Keitech Sexy Impact 2,8 ". Максимально м'яка їстівна приманка піддається будь-анімації, можна вести її прямолінійно, час від часу підсмикуючи кінчиком вудилища вгору, можна здійснювати ривочкамі в різні боки, можна опустити вантаж на дно і змусити приманку легкими посмикуваннями підстрибувати, переміщаючись від точки до точки, нагадуючи годується малька - варіантів вдалою анімації багато. При ловлі на цей складаючи, крім окуня, звичайним гостем на офсетному гачку часто буває щука, тому не варто нехтувати стійким до щучим зубам повідцем, металевим або флюоркарбоновим, відповідного діаметру.

primanki-na-okunya-v-kholodnoj-vode

Якщо практикується ловля виключно з ультралайти, або хочеться дістати з розташованої посеред річки обратки течії під греблею полює на оглушену рибу окуня дрібної приманкою, то сміливо можна використовувати бюджетний їстівний силікон Select Tsunik 2,0 "- невеликий м'який черв'як з невеликим потовщенням на кінці. Чудово піддається анімації, успішно використовується на бічному відводі, коротше, відмінна уловиста мікропріманка, яка не залишає окуня байдужим. Також для цих завдань відмінно підходить черв'як Select Javic , вироблений фірмою в 2 розмірах.
Якщо ловля пізньоосіннього-ранневесеннего щодо пасивного окуня відбувається на дамбі водосховища, на її затоплених плитах, то відмінно можна відловити на імітацію раку, одна з популярних варіацій - Lucky John Rock Craw 2,0 ". Повільне волочіння по дну, сонна, млява проводка, коли рак, трохи пошевеливая вусиками, лапками і досить масивними клешнями, повзе по дну, здатне змусити звернути на себе увагу самого пасивного окуня, який ні за що не атакував би когось швидкого і рухомого.

krupnyi-okun-sekrety

Якщо ловити окуня у самого дна, для уникнення зачепів за різноманітний сміття, використовуючи популярну оснастку джиг-ріг, то з нею в парі чудово відпрацює ще одна культова модель силікону, симбіоз раку і хробака Keitech Hog Impact 3 ". Легкі підкинули оснастки, коли вантаж черкає по дну, а знаходиться на офсетному гачку приманка, трохи звиваючись, легко ворушіться м'яким хвостиком і плавці, буквально заворожуюче діє саме на пасивного окуня, змушуючи його кинутися на приманку і проковтнути її. Часто атакують навіть рибки, ненабагато перевершують приманку розмірами.
На закінчення слід ще раз нагадати, що все докупи і черви превосходнейшим чином взаємодіють з повідкового оснащеннями, включаючи бічний відведення і дроп-шот.
Пасивний окунь в холодній воді - це творча рибалка, яка в пошуку ключика до кльову смугастого хижака дасть можливість розкритися вашим творчим здібностям в повній мірі. Ви також можете вдатися до допомоги наших фахівців - ми підберемо приманки з урахуванням саме вашої ситуації на риболовлі, практично кожен в нашому колективі з 12 чоловік займається ловом окуня і в нашому досвіді ви безумовно знайдете те, що стане в нагоді для окуневої риболовлі в вашому водоймищі.

(098) 8-2222-83
(095) 3-2222-83

passivnyj-silikon-na-okunya

Автори: Денисенко Олег, Цьома Сергій