Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Огляд котушок Ryobi Inspire і Ecusima: новинка і легенда

Оптимальне співвідношення робочих параметрів, м'яка робота механізму, якісна укладання шнурів при значному потенціалі надійності - ці якості котушки Ryobi Ecusima, підтримані її доступною вартістю, зробили її справжнім бестселером безінерційних котушок економ-класу. Незважаючи на відсутність внесення будь-яких конструктивних інновацій з моменту випуску, практична Ріобі Екусіма лише розширювала свою популярність, отримавши в рибальському середовищі об'єктивне звання "котушки поколінь".

katushki-ryobi_inspire2000_ecusima2000

У 2017 році концерн Ryobi модернізував свою лінійку котушок - приймачем Екус виступили котушки Ryobi Inspire, що зайняли близьку цінову нішу при вельми схожих функціональних можливостях. Наш огляд присвячений первинного порівнянні цих моделей котушок з метою виявлення особливостей кожної з них для допомоги з вибором тим рибалкам, які хочуть вибрати недорогу котушку для спінінга.

Принцип внутрішнього механізму Інспайр, як і його матеріали - за заявою розробників ідентичні Екусіме - однак оптимізація корпусу дозволила зробити новинку більш витонченою. Корпус нової лінійки котушок зроблений з графітового матеріалу з дотриманням необхідного ступеня жорсткості.

katushki-ryobi-inspire_ecusima

Крім ергономіки, задній торець корпусу Ryobi Inspire отримав велику ступінь захисту у вигляді металевої углообразной накладки.

katushki_ryobi_inspire-ecusima

Спірним моментом в конструкції Ріобі Екусіма була кнопкова складна рукоять, виготовлена з пластику - на практиці її надійність завжди була на високому рівні, однак в процесі використання в цьому вузлі часом утворювався незначний люфт - за допомогою підкладки відповідних шайб зазор нівелювався, однак ручка Інспайр повністю позбавлена потреби в цьому - вона зроблена з металу і має класичну кручені фіксацію.

katushki-ryobi_inspire-ecusima

Ротор новинки також дещо полегшили з метою мінімізації паразитних вібрацій при активному обертанні - однак на ділі обидві порівнюваних котушки відрізняються стабільно м'яким і легким ходом.

katushki-ryobi_inspire2000_ecusima

Ролик і дуга лесоукладивателя котушок аналогічні, за винятком кольору їх покриття. Конструкція цих елементів відмінно справляється із захистом гайки фрикциона від попадання шнура.

katushki_ryobi_inspire_ecusima

Шпули котушок рівні за параметрами своєї довжини і ширини, але з огляду на кілька різної реалізації фрикційного вузла їх не можна назвати ідентичними - фрикційні шайби Екусіми мають спеціальну накладку з пазами під баранчик фрикциона, тоді як у Інспайр гальмівні диски безпосередньо контактують з гайкою фрикциона. Фрикціон Ryobi Inspire має більш тонке налаштування стримуючого зусилля, хоча на практиці можливостей настройки переднього гальма Екусіми завжди було достатньо.

katushki-inspire_ecusimaryobi_inspire_ecusima

Розташування антиреверсу також зазнало змін - стопор зворотного ходу на Ryobi Inspire, на відміну від Екусіми, знаходиться зверху. Його форма і величина як і раніше залишаються зручними для швидкого перемикання цього вузла.

katushki-ryobi_inspire_ecusima2000

Підводячи підсумки, можна говорити про певні технічних удосконалень новинки Іспайр стосовно загальновизнаним котушок Екусіма - їх затребуваність покаже найближча рибальська практика. Котушка Ryobi Inspire має величезний потенціал надійності через використання перевіреного механізму, взятого з Екусіми - за рахунок більш витонченого ротора була трохи знижена її маса, важливим перетворенням від японських інженерів стала більш жорстка і міцна металева рукоять нової котушки. На відміну від Екусіми, Ріобі Інспайр не має запасний шпулі, що багато в чому позначилося на більш доступною ціною нової моделі. Традиційно повний вибір типорозмірів і універсальне передавальне співвідношення наділяють Ryobi Inspire високою універсальністю - ми рекомендуємо новинку всім тим, хто вирішив купити бюджетну котушку на спінінг - за умови відсутності потреби в додатковій шпулі. Ryobi Inspire порадує власника стильним дизайном і відмінною реалізацією всіх базових функцій, характерних для сучасної спінінга котушки.

До більш детального опису новинки ви зможете перейти натисканням на нижній банер.

INSPIRE