Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Особливості блешень на щуку

Коливаються блешня одні з найстаріших штучних приманок. Незважаючи на досить простий вигляд, нехитре будова і тривале використання їх на водоймах, вони продовжують працювати і залучати рибу. На таку блешню ловиться практично вся хижа риба, але найбільш ласа на них - щука.

Блешню якого розміру купити на щуку

Розмір блешні для лову зубастою хижачки залежить від декількох факторів: періоду лову й очікуваного розміру улову. Чим більше особина ви хочете зловити, тим більше повинна бути приманка. Щука досить лінива риба, велика хижачка не витрачатиме сили на дрібну здобич, яка наситить її, з більшою ймовірністю вона зверне увагу на більшу приманку. Крім того, такий підхід попередить вилов дрібних особин.

Трофейна риба може клюнути і на дрібну блешню, якщо вона дратує підводний мешканку шумом, кольором, грою. Крім того дрібні приманки працюють під час осіннього і весняного жора щуки, коли хижачка харчується всім підряд.

Колір блешні, що коливається і його вплив на уловістость

Підбирати колір блешні потрібно виходячи з особливостей водойми, в якому ви ловите і погоди. Якщо вода в місці лову прозора і чиста підійде сріблястий колір приманки, що імітує природну забарвлення їжі щуки (верховодка, плітка). У темній воді працюють золотисті, мідні блешні для спінінга.

За умови відсутності реакції хижачки на ці приманки, варто пробувати голографічні та інші забарвлення, здатні залучити хижачку і спровокувати її на напад.

Крім самого водоймища велике значення має і погода. У яскравий сонячний день ефективніше працюють приглушені кольори і варіації наближені до природного забарвлення риби. Під час підвищеної хмарності або похмурій погоді варто випробовувати більш яскраві, впадають в очі болісно.

Блешня, що коливається для троллінгу

Троллінг на щуку найбільш результативним в осінню пору, і блешня-колебалка в цьому випадку є найкращою приманкою для рівномірної проводки.

Для щуки беруть широку блешню з найменшою вагою. Така приманка вимагає рівномірного плавного ходу човна, а іноді додаткових відвантажень. Можуть застосовувати і важкі вузькі блешні, що йдуть на глибину. Остання модель може залучити і судака.

На колір в цьому випадку теж варто звертати увагу. Для невеликих глибин при ясній погоді підходять природні і темні кольори. Якщо ловити на глибині або в каламутній воді, варто звернути увагу на провокуючі.

Популярні моделі блешень-колебалок

Блесны mepps на щуку

Болісно Mepps представлені у великому виборі. У них особлива гнута форма, яка реалістично імітує підранений рибку. Принади представлені в широкому асортименті кольорів та розмірів. Мають гарні польотні характеристиками, що дозволяє використовувати їх на дальній кидок, також використовуються для троллинговой лову.

Блешні, що коливаються Williams є приманки з чималою ціною. Але цей пункт з лишком окупається уловистостью і довговічністю приманки. Вони мають особливу форму пелюстки, що надає їм особливу гру. Можуть застосовуватися для вертикального блеснения.

Щука влаштовує свої засідки в очеретах, латаття і інших важко прохідних частинах водойми, ось тут ніяк не обійтися без незацепляйки. В цьому випадку відмінно себе зарекомендувала модель Minnow Spoon від Rapala. Фінська блешня має змінну товщину, злегка сплюснуте тіло. Гачок упаяний в тіло приманки і захищений пружинкою.

У зв'язку з появою воблеров на щуку і їх активним просуванням попит на блешні сильно впав. Але в останні роки рибалки усвідомили, що ці два види приманок можуть цілком співіснувати в наборі спінінгіста і більш того відмінно доповнювати один одного при лові. Виходячи їх цього, можна стверджувати, що найдавніша снасть на хижака - колебалка, ніколи не втратить своєї популярності та актуальності у щуки, а значить і у рибалок.

Розглядаючи де в Україні купити блешню недорого зверніть увагу на каталог магазину «Рибалка-Експерт». Крім приманок, у нас є всі снасті для будь-якого виду лову і докладна інформація про них. Якщо у вас виникли, будь-які питання по товарах звертайтеся за вказаними на сайті телефонами, і отримаєте грамотну консультацію від досвідченого менеджера.



Рибалка-Експерт рекомендує статті:

Хіт-парад блешень Косадака

10 кращих приманок для лову окуня і щуки

10 приманок Kosadaka на хижака