Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Ратліни: 4 рідкісні моделі з великим потенціалом можливостей

Уподобання риби, як і все у нашому світі, не стоять на місці - щороку рибалкам доводиться шукати саме той вид приманки, який буде ефективним у новому сезоні. На даний момент активно розвивається напрямок воблерів VIB, більш відомих під назвою ратліни. Ринок вже наповнений великою різноманітністю цих тонучих приманок, здатних облавлювати різні шари водної товщі та отримувати клювання обережних трофейних хижаків. За рахунок розташування фіксуючого кільця на спині ратліни мають однакові можливості гри як при лові на спінінг по відкритій воді, так і на зимовій риболовлі з лунки. Більшість популярних моделей ратлінів відома шанувальникам спінінгу. Однак у цій статті ми розглянемо тіньових кардиналів, наразі мало представлених у широкому рибальському колі. У співвідношенні ціни і робочих якостей дані моделі здатні конкурувати з багатьма лідерами ринку, через що вони представляють потужний потенціал для запресованих водоймищ, де риба вже насторожено ставиться до воблерів, які часто застосовуються рибалками. Отже, в цьому огляді ви дізнаєтеся про 4 моделі ратлінів, здатних спокусити обережного хижака, представлених перевіреними брендами - Lucky John, Kosadaka, Strike Pro та Rapala.


Воблер Lucky John Pro Series Basara VIB (80 і 90мм) орієнтований на уподобання великої щуки та судака. Дана модель являє собою класичну форму ратліну, відмінністю якого є більш тонке тіло та видовжене тіло. Завдяки витонченому профілю ця приманка створює унікальну активну вібрацію під час її проведення, викликаючи у хижої риби бажання атакувати такий об'єкт. Невелика латунна платівка замінює собою стандартне для вібів кільце кріплення. Вона має два отвори для кріплення для впливу на інтенсивність характеру гри приманки, що дозволяє одним воблером виконувати широкий перелік проводок. Під час анімації платівка виконує роль вертикального стабілізатора, що робить анімацію приманки більш стабільною та природною. Стосовно підлідної риболовлі - даний воблер, завдяки особливостям кріплення та здатності швидко занурюватися на глибину, стане чудовою приманкою для лову з лунки. При підкиданні вудилищем ратлін з активною вібрацією підлітає вгору, а втративши імпульс - плавно опускається на дно широкою траєкторією навколо вертикальної осі лунки.


Ратлін Strike Pro Tornado Vibe (65S-UV та 85S-UV) має рідкісні особливості. Однією з них виступає високий спинний плавець із прозорого пластику. Такий плавець виконує роль стабілізатора приманки та створює додаткові обурення водної товщі. Завдяки будові плавця гра ратліна набуває більш широкої амплітуди та дуже стабільна на глибинах. Другою особливістю є унікальне покриття воблеру, яке світиться під впливом ультрафіолету. Такий ефект приманки стає додатковим фактором для щуки і судака при лові на великих глибинах, або при поганій видимості у воді. Особливо ефективне це поєднання якостей на зимовому лові судака і щуки з льоду. Вальяжна та стабільна амплітуда вільного падіння після підкидання приманки і візуальне підкреслення її силуету за рахунок покриття поверхні воблера дозволяє облавлювати велику донну площу та привертати увагу хижака з великої площі водоймища.


Воблер Rapala Rap-V Blade (50S та 60S) з листоподібною формою має збалансовану систему огрузки, яка підтримує ефективне положення тіла воблера в товщі води при проводці і під час вільного падіння. Особлива увага була приділена вертикальній стабілізації приманки для її стабільності в різних умовах риболовлі. Замість звичайного трійника спереду приманки встановлений двійник для мінімізації зачепів за донні перешкоди, що робить Rapala Rap-V Blade 60S зручнішим при лові на незнайомих місцях. Якісне покриття та тривимірний малюнок створюють додатковий фактор, що приваблює хижака. Два отвори кріплення додадуть ратліну більше можливих варіантів поведінки при його анімації. Точка кріплення воблера також розширює можливості під час зимової риболовлі. При різкому підриві вудилищем ратлін створює дуже активну та галасливу вібрацію, що приваблює хижака з великих відстаней - це підтримує динамічний темп пошукової риболовлі.


Воблер Kosadaka Bent Vib XS 50S – ратлін особливої форми, виготовлений в універсальному розмірі. Модель має яскраво виражений центр балансування, зміщений в головну частину приманки - це дає воблеру можливість швидко досягати робочих глибин і стабілізує положення його тіла під час анімації на течії. Косадака Бент оснащений шумовою капсулою, цей віб-воблер добре підходить для активного пошуку стоянок хижака.

Балансування тіла воблера та його якісна аеродинаміка дозволяють закидати ратлін на значні відстані, де він швидко занурюється на необхідну глибину та починає створювати інтенсивні коливання, показуючи стійку манери гри.

Торкаючись донної поверхні, приманка піднімає хмару каламуті, тим самим створюючи додатковий візуальний ефект. Якісні нікельовані трійники мають високу стійкість до навантажень та готові до зустрічі з трофеєм. Воблер Kosadaka Bent Vib XS 50S ефективний на щуку, судака та великого окуня, дана модель відмінно підійде для рибалок, які бажають купити недорогий універсальний ратлін.

Кожен із представлених ратлінів має характерні індивідуальні відмінності від інших приманок даного напрямку та включає великий перелік дієвих забарвлень для лову на українських водоймищах. Лояльна ціна моделей та їх відмінні робочі параметри заслуговують на те, щоб бути в одній коробці серед відомих хітових позицій віб-воблерів.