Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Їстівні силіконові приманки - на що звернути увагу при виборі

Принади з їстівного силікону - один з найбільш затребуваних рибальських товарів. Створено безліч різноманітних варіацій цієї снасті, але виробники і розробники не зупиняються на досягнутому і регулярно випускають нові силіконові приманки різних форм, розмірів і смаків. Успіх продукту обумовлений наявністю аттрактанта і спеціальних смакових добавок, перший привертає рибу і вона атакує, повіривши в їстівність приманки, риба не поспішає її відпускати, і намагається з'їсти, що збільшує час на підсічку.

Способи ароматизації силіконових принад

При виробництві їстівного силікону можуть бути використані два способи ароматизації. Перший полягає у виготовленні рибок з силікону, з уже впровадженими в нього аттрактантами і смаковими добавками, в другому випадку готову приманку витримують в цих речовинах. На вигляд обидві приманки схожі, але перший варіант довше зберігає аромат і привертають властивості.

Форми, типи, розміри, забарвлення, аромати і плавучість їстівних силіконових принад

Як і класичні силіконові приманки, їстівні розрізняються за формами (типам):

  • твістери;
  • віброхвости;
  • черви;
  • складаючи;
  • раки;
  • октопуси та інші.

Кожен виробник має ряд випускаються приманок і, як правило, пропонує їх в асортименті кольорів. Крім однотонного силікону, зустрічаються моделі з вкрапленнями блискіток, а також різнокольорові. Останні можуть повторювати природний забарвлення рибки, комахи або рачка, якого вони симулюють, бути схожими на будь-які воблера або просто поєднувати в собі уловисті з точки зору виробника кольору.

На відміну від простих силіконових принад, ці мають запах і навіть смак. Варіацій тут велика кількість, пахнути вони можуть: мотилем, рибою, креветками, макреллю та іншими ароматами, які залучають рибу. Їстівний силікон містить в собі сіль, смакові добавки, протеїни, амінокислоти. Виробники залишають в секреті точні інгредієнти і їх пропорції, але найголовніше - риба не залишається байдужою до їх продуктам. Сіль є реагентом, деякі приманки швидко псуються через це. Тому рекомендується вибирати, пружні і міцні вироби. У співвідношенні ціна / якість відмінно зарекомендував себе довговічний і уловистий їстівний силікон Lucky John.

Сіліконкі представлені у великому асортименті розмірів, починаючи з декількох міліметрів і більше 10 см. Також можна вибрати плаваючу або потопаючу принаду.

разновидности силиконовых приманок

Яку рибу ловлять на їстівні силіконові приманки

Їстівний силікон завоював велику популярність серед різних видів лову, але особливо його люблять використовувати на хижаків. Форма, вид, плавучість, аромат і інші характеристики, описані в цій статті, - то на що варто звертати увагу при підборі приманки для лову конкретного виду риби. Так, наприклад, для лову судака через його будови пасти відмінно підходять штучні черви та інші вузькі приманки.

На щуку добре працюють приманки схожі на невелику рибку з запахом крові або риби. Хоча часто зубата хижачка охоче бере рачків та інший силікон незвичайної форми.

Силіконові приманки на окуня особливо актуальні восени і взимку, коли він пасивний. Тут працюють черви різноманітних розмірів, які варіюються в залежності від розміру очікуваного улову. Для лову взимку згодиться штучний мотиль. Щоб бути у всеозброєнні перед риболовлею в холодну пору року почитайте про вудилища зимові Salmo .

Джиговая ловля жереха найбільш продуктивна навесні і восени, він не гребує приманками на судака, але вважає за краще не яскраві, наближені до природних кольорів.

Головень теж любить їстівний силікон, але говорити про джиговой ловлі тут недоречно, а ось повідкові оснащення цілком підійдуть. З ним працюють дрібні рачки та інші принади, що нагадують мух.

Упаковка і зберігання їстівного силікону

Їстівний силікон висихає і втрачає свої властивості на повітрі. Тому відповідальні виробники завжди надають з продуктом якісну упаковку, що забезпечує максимальний термін зберігання приманки до її розкриття та після. Побачивши такі приманки в звичайному пакетику, ви повинні розуміти те, що це може бути відверта підробка. Тому збираючись купити їстівний силікон в Україні, звертайтеся в перевірені рибальські магазини, як «Рибалка-Експерт» і застрахуйте себе від придбання неякісного товару.



Рибалка-Експерт рекомендує статті:

10 кращих приманок для лову окуня і щуки

Уловисті приманки на щуку в березні

10 приманок Kosadaka на хижака