Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Пн-Сб - з 09:00 до 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Види ароматизаторів і діпов для рибного лову

Прагнучи збільшити улови і пробудити інтерес риби до наживки або приманити її в потрібне місце, сучасні рибалки широко використовують атрактанти і діпи для риболовлі. Раніше подібні речовини виготовлялися самими любителями риболовлі: змішувалися безліч інгредієнтів, при необхідності варилися або пропарюють, наполягали днями, а іноді і місяцями. Зараз немає необхідності витрачати купу часу на настільки педантичне заняття, досить заглянути в магазин «Рибалка-Експерт» і вибрати ароматизатор, орієнтуючись на рибу, яку ви хочете зловити, погоду і навіть ваш настрій.

Види ароматизаторів для риболовлі

Риби мають розвинений нюх, саме тому ароматизатори для риболовлі стали настільки затребувані і популярні. Інша популярна назва даних продуктів - аттраканти (від англійського attract - залучати). Їх і їх різновидів існує безліч. В першу чергу виділяють рідкі та порошкові (сухі) аттраканти.

Переходячи до більш конкретних розподілів, виділяють бустери і діпи.

Бустер - це рідина, що застосовується для ароматизації підгодовування. Існують варіанти застосовуються в невеликій кількості (пару крапель на порцію) або ті, які повністю замінюють рідину і надають сухим сумішам потрібної консистенції і звичайно аромат, іноді смак. Бустери рекомендується вмішувати в підгодовування заздалегідь, виробник завжди обумовлює необхідний термін, як правило, він становить від декількох годин до доби. Настоюючись суміш повністю просочується необхідним ароматів (іноді смаком) і розпадаючись в воді, кожна навіть найменша частинка привертає рибу.

Діп (від англійського deep - занурювати, занурювати) - рідкий або сухий аттрактант, який наносяться безпосередньо на приманку, насадку і привертає рибу по запаху. Період обробки діпом, також обмовляється виробником. Існують варіанти тривалої обробки - кілька днів, тижнів, але як правило приманка вмочається в дип на кілька секунд, хвилин.

Останнім часом з'явилися дуже зручні варіанти рідких ароматизаторів для риболовлі у вигляді спреїв. Наносяться такі аттрактанти безпосередньо на приманку, насадку.

Який ароматизатор для риболовлі вибирати

Підібрати ароматизатор можна для будь-якого виду риболовлі: зимової або літньої, на хижака чи ні. Але серед їх величезної кількості губляться навіть досвідчені рибалки, не кажучи вже про новачків. Сучасні виробники створюють атрактанти для хижаків або білої риби, орієнтуючись на конкретні види риб: коропи, лящі, окуні і т.д .; або різні аромати: мигдаль, часник, аніс, всі можливі фруктові та рибні запахи.

Конкретних рекомендацій для застосування того чи іншого ароматизатора дати неможливо, на їх ефективність впливають безліч факторів таких, як: час року, погода на момент лову, особливості водойми, вид риби і її настрій. Іноді аттрактант, відмінно працює в жодній водоймі, на конкретному місці, абсолютно не проявляє себе в інших. Зазвичай згодом кожен рибалка знаходить, більш-менш універсальні для нього ароматизатори і застосовує їх регулярно, але все одно продовжує експериментувати з іншими варіантами, адже рибі теж хочеться чогось новенького або вона може почати розпізнавати, часто використовувані привабливий і не реагувати на них .

У магазині «Риболов- Е ксперт» є різні атрактанти і діпи за привабливими цінами . Наші консультанти розкажуть вам особливості застосування кожного з них, порадять варіант підходить для конкретної лову. Купуючи рибальську одяг , приманки і снасті для риболовлі, будь то спінінги і снасті на літо або вудилища і тульські блешні для зимової риболовлі, звертайте уваги на атрактанти та інші продукти дозволяють пробудити інтерес риби і підвищуйте ваші улови.