Безкоштовна доставка по Україні до відділення Нової Пошти, Укрпошти неакційних товарів від 3000грн
Україна м.Харків вул. Богдана Хмельницького 14/16
Графік інтернет-магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
Графік магазину
Будні дні: 09:00 – 18:00, Субота: 09:00 – 18:00, Неділя: вихідний
098 8 2222 83, 095 3 2222 83, 050 0 7329 22
Розпродаж Рибальські товари
Риболовні снасті Монтажі і елементи оснащення Приманки Прикормки та насадки Риболовні інструменти Рибальські аксесуари Зберігання та транспортування
Товари для туризму
Бівак Кухня та посуд Спорядження Ліхтарі Сумки та рюкзаки
Екіпірування Сувенірна продукція Бренди
СПІНІНГ
Вудилища Котушки Шнури та жилки Гачки Оснащення для спінінга Спінінгові приманки Інструменти спінінгіста Спінінгові аксесуари Атрактанти для спінінгової ловлі Підсаки для спінінгової ловлі Транспортування та зберігання Підставки для спінінга
КОРОП
Вудилища Котушки Шнури і жилки Карпові оснастки та монтажі ПВА матеріали Коропові інструменти Маркерні поплавці Підгодовування Коропове харчування Індикатори клювання Транспортування та зберігання Підсаки для коропа Мішки та мати для коропа Підставки для коропових вудилищ Род-поди Намети Меблі
ФІДЕР ПОПЛАВОК ЗИМА КЕМПІНГ ЕКІПІРУВАННЯ

Вплив погоди на клювання риби

Загальновідомий той факт, що погода досить серйозно впливає на клювання різної риби. Заперечувати це було б нерозумно. Причому, на різних видах риби зміна погоди в ту чи іншу сторону може позначитися по-різному. Важливими погодними факторами, що впливають так чи інакше на клювання риби, є атмосферний тиск, температура повітря, наявність або відсутність опадів і вітру. Все це в важливою мірою може послабити клювання, звівши його нанівець, або, навпаки, різко посилити. Часто ці фактори тісно пов'язані між собою, тому і вплив надають спільне. Додаткові причини такої різниці у поведінці риб залежать від основних факторів, але також роблять свій вплив і деякі додаткові. Це температура води і наявність або відсутність хмарності.

kak-pogoda-vliyaet-na-klev

В яку погоду краще всього клює риба? Важливі спостереження рибалок

Так, наприклад, при сталій спекотної сонячної літній погоді більшість риб іде на глибину, вважаючи за краще воду, більш прохолодну, і тому, більш насичену киснем, піднімаючись до поверхні лише в прохолодних сутінках. Або ж перебувають в добре затінених місцях водойми, під кронами ростуть уздовж берегів дерев. Винятком є лише окунь, в саму середину жаркого дня в кінці або середині літа, влаштовує мальовничі котли щодо побиття найрізноманітнішого малька, і, при цьому, безоглядно клює практично на будь-які приманки, мало не на голий гачок з вантажем. Тому ловля стайного жирує окуня в кінці спекотного літа завжди буває успішною. У той же час, при лові в зимовий період, або в інший, менш теплий період року, риба, навпаки, коли пригріє сонечко, любить підніматися у верхні, більш прогріті його променями шари. Спочатку туди піднімається різна біла риба, починаючи з її малюків, а, потім, на годівлю підтягуються і хижаки. У прогрітій зимової воді активізується підводне життя, починають снувати різноманітні водяні черв'ячки-комашки, службовці їжею білої риби, ось вона і приходить їх поїсти, ну, а хижаки приходять поласувати білою рибкою.
При жаркій погоді слід обов'язково враховувати фактор наявності у воді кисню - якщо на ділянці водойми багато гниючих водоростей, що пожирають в процесі гниття кисень, і виділяють вуглекислий газ і сірководень, якщо вода "цвіте", то риби там не буде - вона йде на ділянки води з кращим кисневим режимом, якщо є, куди піти, або просто задихається.

pri-kakoj-pogode-klyuet-ryba-luchshe-vsego

Як вітер впливає на клювання риби? Вибираємо кращий напрямок

Наявність або відсутність вітру, особливо, сильного, зазвичай впливає, перш за все, на зручність лову, але не тільки. Часто на водосховищах або досить великих ставках риба, як біла, так і хижа, слідом за білою, йдуть з підвітряного берега на навітряний. Там прибійній хвилею вимивається з грунту водойми безліч різних харчових частинок і живих організмів, різноманітних личинок комах, якими харчується біла риба, ось вона і мігрує на Кормнов місце. Чому туди ж пересувається хижак - говорити не треба. Можна почути думку, що на прибійній хвилі біла риба не ловиться. Це не так, вона ловиться з наявної там глибини, тому, що бовтатися на хвилях теж не любить, тільки клювання її при сильному хвилюванні визначити складніше.
Опади також впливають на клювання, причому, іноді досить істотний. Але на різну рибу вони можуть діяти по-різному. Наприклад, легкий дощик, що затягнув на весь день, лише зрідка переривається невеликими проблисками сонця, на клювання щуки впливає дуже позитивно, в будь-який час року (крім зими, звичайно) зубасту хижачку можна успішно ловити протягом усього дня. Якщо погода затягується, то і в інші дні її клювання також буде хорошим. Але в сильна злива, накочує раз по раз, щука ловитися не буде. Точніше, на самих перевірених, стовідсотково кльових місцях, матимуть місце її досить агресивні швидкоплинні клювання, але тільки тоді, коли між черговими хмарами утворюються недовгі прогалини, зі слабкими сонячними променями. Але, як тільки злива відновиться, клювання тут же припиняються. Судак, при лові його в зимовий час або ранньою весною, коли ще можливі короткі снігові шторми, любить активно клювати між хвилями цих хуртовинну штормів, в період легкого недовгого затишшя, з черговою порцією снігового вихору клювання вщухає.

v-kakuyu-luchshe-vsego-pogodu-klyuet-karp

У той же час, карась, на поплавочние і оснащення фідерів, клювати в сильний дощ не любить, хоча, при дрібний теплому дощику може поклёвивать. І, навпаки, якщо в теплу пору року десь на тиждень зарядить пристойний буря дощ, то, як тільки він припиниться, слід негайно їхати на полювання за карасем - приголомшливий улов вам забезпечений. Хоча, такий феєричний клювання може тривати зовсім недовго - один вечір плюс один ранок після закінчення дощу, або ранок плюс вечір, а, з настанням паркою спеки згодом, карась брати насадки перестає, поступаючись місцем на гачку дрібним краснопірка і уклейці.
Наявність опадів або талих весняних і дощових вод надає подвійний вплив - насичення води киснем, що, звичайно, позитивний фактор, оживляють кормове поведінка риби, і замутненою води, що є фактором негативним, що виключає видимість, коли риба починає шукати корм за допомогою інших органів чуття , крім зору - бічної лінії і дотику. Тому приманки і насадки при лові білої і хижої риби при ловлі в замутненою воді слід підбирати з урахуванням цих обставин - що абсолютно очевидно в воді здалеку, досить яскраві, і з приємною привабливою ароматикою. Падіння або підняття рівня води також позначається на клюванні - зазвичай, з падінням рівня клювання на деякий час затихає, або зовсім зникає, до того часу, поки риба не обвикнется з новими умовами в водоймі. Підйом рівня води, навпаки, активізує рибу, тим більше, що при ньому в воду починає потрапляти багато всякої смакоти, вимитих водою, що піднялася з притопленого берега.

vliyanie-kleva-ryby-na-pogodu

Залежність аквтівності риби від атмосферного тиску. Уподобання риби щодо погоди

Ні в якому разі не слід недооцінювати вплив на клювання атмосферного тиску. Це один з основних факторів, що впливають на клювання. Найбільш активна будь-яка риба, хоч мирна, хоч хижа, при стабільно середньому або середньо низькому тиску, близько 750 мм. рт. ст. і трохи нижче або, в період, коли досить тривалий час атмосферний тиск повільно знижується. Як правило всі риби сімейства коропових люблять стабільне середній тиск і помірну облачноть. Хижаки, наприклад щука, дуже тяжіє до низького атмосферного тиску, її активність зростає при різкому падінні тиску перед дощем, судак же любить повільно зростаючий тиск і як наслідок сонячну погоду. При різко підвищується, або високому тиску риба відчуває дискомфорт, і відповідно, клює гірше. Хоча, якщо тривалий час стоїть погода з усталеним високим тиском, рано чи пізно, клювання почне активізуватися - їсти-то рибі хочеться. Тому, найкраще ловиться риба коли тиск стабільний. А найгірший клювання, повна його відсутність, відбуваються тоді, коли часто відбувається різка зміна тиску, часом, протягом одного дня - то зліт, то падіння. Тоді про клюванні потрібно взагалі забути, чекаючи стабільності.

Інші цікаві статті на сайті Рибалка Експерт:

Рейтинг силікону Select - кращі моделі їстівної гуми
ТОП-12 воблерів для щуки по теплій воді


098 8-2222-83
095 3-2222-83

Telegram / Viber 050 073 29 22